Skip to main content
logo

Nieuwe naam, vertrouwde gezichten

Januari 2021

Wij hebben onze naam aangepast, en sorteren zo voor, om plaats te kunnen gaan maken voor de nieuwe generatie. 

In 1994 startte Richard Janssen in Someren zijn gelijknamige staalgroothandel. Na verhuist te zijn in 1998 naar Asten, om een nieuw en groter pand te gaan betrekken, werden de mogelijkheden vergroot en vond er een gezonde jaarlijkse groei plaats.

Toen echter in 2009 de crisis kwam en de ondernemer in Richard samenwerking zocht om zijn slagkracht te kunnen behouden, te vergroten en hiermee de continuïteit van zijn bedrijf te kunnen waarborgen werd deze partner gevonden in de VAN RAAK GROEP uit Tilburg. Het zou achteraf gezien een perfecte keuze blijken! Oprecht zijn we hier tot op de dag van vandaag erg blij mee.

Door de nieuwe grootte van de ontstane groep werd veel meer inkoopkracht gegenereerd waardoor ook Richard Janssen Staal in staat was om de meeste materialen af-fabriek te kunnen inkopen. Ook konden nu bedrijven beleverd worden welke voorheen ‘te groot’ waren, onze markt werd groter. Mede hierdoor groeide het bedrijf gestaag, zeker ook door de komst van zoon Joost in 2016.

De groei was zo spectaculair dat het pand op de Planker uit zijn voegen barstte en werd besloten een nieuw bedrijfspand te gaan realiseren op het hagelnieuwe Astense industrieterrein Florapark. Augustus 2018 zijn we hier van start gegaan.

Door dicht bij onze klanten te staan, opererend met de bekende korte lijnen, en regionaal bezig te zijn, met de juiste voorraad, prijscondities e.d., zijn we er trots op dat we kunnen zeggen zelfs in het rare afgelopen ‘corona-jaar’ wederom succesvol zijn geweest en onze markt hebben vergroot.

Ruimte maken voor de nieuwe generatie

Voor mij tijd om een stapje terug te gaan doen. Er staat een gezond bedrijf, een sterk en leuk team van mensen die iedere dag opnieuw samen Janssen Staal Asten maken. Met een gerust hart kan ik daarom Joost naar voren schuiven, hij is er klaar voor om het bedrijf te gaan leiden.

Ik blijf tot eind dit jaar nog werkzaam om samen met al mijn collega’s, daar waar nodig, de bekende puntjes op de i te zetten.

Janssen Staal Asten is klaar voor de toekomst en blijft uw betrouwbare partner met de bekende slogan: ‘Altijd dichtbij, verreweg de beste!’.

Dank voor de samenwerking in de afgelopen jaren en we komen elkaar ongetwijfeld nog vele malen tegen.

Hartelijke groet,

Richard Janssen

Geïnteresseerd?